Corine Aalvanger

Hallo Jumbo...
Hallo Jumbo...

Hallo Jumbo...

Materiaal: Keramiek
Afmetingen: 22 x 44 x 59,5 cm

Als onderdeel van het project Cow's, concrete and other (hi)stories maakte ik de 'Hallo Jumbo', tas op ware grootte als anti- reclame en anti- consumptie maatschappij kritiek met daarin een knipoog naar de herkenbaarheid van het object van de Jumbo tas. In de wijk Kamperpoort hebben kleine kruidenierswinkels plaatsgemaakt voor grote supermarkt ketens en kleuren de tassen het straatbeeld van de consument. Van porseleinen vazen naar de geschiedenis van Hotel Wijnberg maar ook het geluid van loeiende koeien die door handjeklap verhandeld worden: In Cow’s, concrete & other (hi)stories onderzoekt beeldend kunstenaar Corine Aalvanger de psycho-geografische schatten rondom haar atelier aan de Rieteweg in Zwolle. Voorafgaand aan de transitie van dit gebied van volkswijk, bruisende plek en rafelrand naar de gloednieuwe woonwijk brengt Corine Aalvanger het gebied en haar gebruikers in kaart om aan de hand van oude en nieuwe verhalen de identiteit van deze bijzondere plek te vast te leggen. Van wie is deze plek? Van wijkbewoners, bedrijven, studenten, migranten, kunstenaars, gastarbeiders, ouderen, boeren? En wie bepaalt wat er hier gebeurd? Zo ontstaat een verhalend en gelaagd project die de cultuurhistorie van een wijk in ontwikkeling voor de toekomst vastlegt.
In 2018 behaalde Corine Aalvanger haar MA aan het Master Instituut AKV St. Joost te Den Bosch. Aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht studeerde zij haar BA Fotografie. Corine Aalvanger onderzoekt gebieden in transitie met een bijzondere geschiedenis, die dreigen te verdwijnen en/of onopgemerkt zijn. In langlopende, gelaagde projecten bevraagt ze de functie die door mensen is toebedeeld aan bepaalde plekken in relatie tot het ontwikkelen van herinneringen en een identiteit. De ontdekkingen die zij gedurende het onderzoek doet bepalen voor een groot gedeelte de uitkomst van het eindresultaat. Zij gebruikt daarbij verschillende methoden om het gebied in kaart te brengen, om zo de verbinding tussen verleden, heden en toekomst tot stand te brengen.

Website:

Stemrondes

  • Publieke ronde van 31-10-2023 01:00 tot 30-11-2023 23:59
  • Jury ronde van 03-05-2023 12:00 tot 30-11-2023 12:00

Terug naar overzicht

Laatste werken

/email.png Inschrijven voor de nieuwsbrief /email.png

Nieuws

29/01

Joris Link wint de Nationale Keramiekprijs 2023

Afgelopen zaterdag 27 januari is bij de prijsuitreiking in EM Studio Gallery in Amsterdam de winnaar bekend gemaakt van de tweede editie van de Nationale Keramiekprijs 2023. Uit meer dan 200 ingezonden keramische kunstwerken van 110 kunstenaars is het kunstwerk ‘zonder titel’ van Joris Link verkozen tot winnaar van de Nationale Keramiekprijs 2023. De kunstenaar wint € 1.000.

Lees verder

11/12

Dit zijn de 10 finalisten!

De 10 finalisten van de Nationale Keramiekprijs 2023 zijn bekend!

Lees verder

01/12

25 genomineerden bekend!

De 25 genomineerde kunstwerken van de Nationale Keramiekprijs 2023 zijn bekend! De vakjury heeft alle inzendingen beoordeeld en daar zijn deze nominaties uit voort gekomen.

Lees verder

01/12

Winnaar Publieksprijs!

Het kunstwerk 'Bissiby' van Liesette Braams heeft is de winnaar van de Publieksprijs van de Nationale Keramiekprijs 2023! Tijdens de stemronde kreeg haar kunstwerk maar liefst 712 stemmen.

Lees verder

07/09

Koos Buster bij het Klokhuis

Koos Buster is keramiek-kunstenaar. Hij maakt hele gewone dagelijkse dingen van klei, zoals een brandmelder, een stopcontact, een schoonmaakkarretje, en zelfs een auto.
Bekijk hier de leuke aflevering van het Klokhuis: Koos Buster maakt.

Lees verder

22/08

Princessehof toont nieuw werk Koos Buster in Feest!-tentoonstelling

Vanaf 22 augustus is in de tentoonstelling Feest! Van Pesach en Ketikoti tot Carnaval en Divali een nieuw werk te zien van Koos Buster. Het gaat om een waterkoeler van keramiek (2020). De waterkoeler vervangt Busters schoonmaakkar, als onderdeel van de installatie rondom het studentenfeest. Het werk is nog t/m 7 januari 2024 te zien in Keramiekmuseum Princessehof.  

Lees verder

13/07

Waar zouden we zijn zonder klei?

Wie even goed om zich heen kijkt zal al snel een voorwerp zien dat gemaakt is van keramiek. Het koffiekopje, het ontbijtbord, de wastafel, de wc-pot, de tegels op de wand en de vloer, de bakstenen in de muur, zelfs de dakpannen op het dak. Behalve nuttige dingen worden er ook kunstwerken gemaakt van klei.

Lees verder

04/07

Keramiekmuseum Princessehof verwerft anti-slavernij medaillon Wedgwood

Een dag na Ketikoti heeft Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden een anti-slavernij medaillon van Wedgwood aangekocht op een veiling. Het medaillon werd vanaf 1787 geproduceerd en verspreid door Josiah Wedgwood (1730-1795), grondlegger van de nog altijd zeer bekende fabriek. Josiah Wedgwood was een uitgesproken abolitionist en actief lid van de Society for the Abolition of the Slave Trade.

Lees verder

24/05

Expositie finalisten EM STUDIO GALLERY

De 10 finalisten en Publiekswinnaar van De Nationale Keramiekprijs 2023 krijgen een mooie (verkoop)expositie bij EM Studio Gallery in Amsterdam (www.emstudiogallery.com).

Lees verder

16/05

Verkoopexpositie Art Eindhoven 2024

Deelnemers aan de Nationale Keramiekprijs 2023 kunnen hun inzending exposeren op Art Eindhoven 2024.

Lees verder

Partners

/partners/keramiek-museum-princessehof.png             /partners/keramikos-logo.png             /partners/Tiendschuur.jpg        /partners/KITTEC-LOGO_2021_RGB_2.png